KULTURSTATIONEN

Byens kulturelle legeplads

Kulturstationen er et åbent børnekulturhus, hvor du kan møde andre familier til gratis aktiviteter, kreativ leg og hyggelige stunder.

Her kan I bruge tiden sammen, mens I bliver inspirerede og får helt nye oplevelser. Du kan fordybe dig og prøve kræfter med både teater, musik, kunst og alt derimellem.

Du behøver ikke at gå til noget for at komme her. Børn og voksne er altid velkomne til at bruge huset uden at være tilmeldt en konkret aktivitet. Dørene er åbne mellem 10-15 hver lørdag og søndag, og der vil altid være nogen til at byde dig velkommen – og så er det hele selvfølgelig gratis.

Vi skaber plads til børns nysgerrighed og fantasi, og huset kommer til at summe af kreativitet. Du kan danse en historie, bygge et instrument og lære at spille på det, tegne med kartofler og tape, skrive en sang, lave julepynt ud af skrot, designe din egen t-shirt, komme på moderne skattejagt og meget, meget mere. Kun fantasien sætter grænser.

BØRNEKULTURHUS

Hvem er vi?

Kulturstationen er hjemsted for byens tre kulturskoler Musik- og Balletskolen, Komediehuset og Billedskolen. Vi trækker de gode erfaringer fra kulturskolerne med over i vores weekendprogrammer, hvor du også vil kunne møde undervisere fra de forskellige skoler, ligesom vi også arbejder med at etablere nye samarbejder med forskellige foreninger, organisationer, bloggere, instagrammere, kulturelskere og andre private og professionelle aktører. Og tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis du har en god idé.

Derudover har vi et stærkt samarbejde med Horsens Byskole, afdeling Kildegade og vi forventer, at vi på sigt kan brede det ud til mange flere af kommunens folkeskoler og daginstitutioner, så vi kan bruge kulturen og kreativiteten som fælles bund til at udvikle os og lege sammen.